Frasvåfflor
Frasvåfflor passar som både förrätt, efterrätt och huvudrätt. Här har ni ett snabbt och enkelt recept för goda och frasiga våfflor.
Då och då hör jag om bekanta, både på jobbet och privat, som på allvar köper våffelsmet i pulverform i butiken. Varför då, när det är så otroligt enkelt att göra själv?
Dessutom används i stort sett bara ingredienser man har hemma, eftersom det inte behövs ägg eller liknande.
Följ vårt enkla recept för perfekta våfflor varje gång!
Ingredienser
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Häll i mjölk och vatten i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna — mjölet, bakpulvret och saltet — så att de fördelas jämnt. Häll därefter ner de torra ingredienserna i vatten- och mjölkblandningen.
Häll nu ner det svalnade smälta smöret i bunken.
Grädda våfflorna i ett bra våffeljärn. Du behöver inte smörja våffeljärnet med smör eftersom det redan finns smör i våffelsmeten. 😎